27/10/2018 – 9e Repair Café in Oudsbergen! – Uitzonderlijk vanaf 13u!

Ons komende Repair Café op zaterdag 27 oktober begint uitzonderlijk al om 13u en wel op het Sergant Melsenspark (vlak bij de sporthal).

In het park is om 13u00 de officiële opening van onze eerste PIEPBIEB!  Tijdens het vorige Repair Café hebben we de boekenruilkast letterlijk in de verf gezet.  En nu dus  figuurlijk.  Een aantal schrijvers en illustratoren uit onze eigen gemeente zullen aanwezig en één van hun eigen boeken in de kast te (laten) plaatsen.
Volgende schrijvers/illustratoren bevestigden hun komst al: Rob Vangansewinkel, Frank Daenen, Marijke Rondolez, …

Wij heten iedereen van harte welkom om hierbij om 13u00 aanwezig te zijn.  Heb je zelf een ruilboek, breng het mee en plaats het in onze kast of kom gewoon ‘piepen’ welke boeken er al in onze kast staan.

Rond 14u00 wandelen we samen naar het Heem voor een goei tas koffie en een stukje vlaai.

Fabrique Ecologique uit Genk komt langs.  Creatieve Caroline wil deze keer tonen hoe je beewraps kan maken (duurzame verpakkingsdoeken van katoen en bijenwas, om bvb. boterhammen in te verpakken of om zaken in te vriezen).

Dirk Joris, één van onze samentuinders, die helemaal verzot is van gezelschapsspelen, wil zijn speelpassie met jong en oud komen delen.  Hij noemt zijn project ‘meeple 4 people’ en zou er graag een fulltime bezigheid van maken.  We zorgen voor een ruime tafel.  Breng zelf goesting mee.

In de maand oktober (17e) wordt helaas alweer de Internationale dag tegen armoede ‘gevierd’.  En De Tandem wil daar samen met Welzijnsschakel  Tochtgenoten de nodige aandacht aan geven.

In dat kader komt ook de Dierenvoedselbank Noord-Limburg een lans breken voor de huisdieren in probleemgezinnen.  Zij helpen om moeilijke tijden te overbruggen zodat er geen afscheid moet worden genomen van de geliefde viervoeter of duizendpoot als het eens wat minder gaat.

En tenslotte stelt VZW ’t Kietelt zich voor op ons Repair Café. Deze VZW wil kinderen uit kansarme gezinnen ook de kans geven om hun verjaardag ECHT te vieren en ervoor te zorgen dat die kinderen die dag ook even in het middelpunt mogen staan en genieten van een leuk feest.

Vanaf 17u00 kan iedereen die dat wenst weer aansluiten bij onze Volkskeuken. Zoals steeds is inschrijven noodzakelijk om de nodige inkopen te kunnen gaan doen. Dit kan bij Jos Ceyssens via Jos@vzwdetandem.be of 0497/75 07 47.  Je betaalt 5€ (vegetarisch) of 6€ (vlees) voor een volwassene en 2,5€ voor een kind

Terloops willen we hier toch nog even meegeven dat we voor het herstellen toch wel een soort van huishoudelijk reglement hanteren.  Voor kledij geldt bvb. :

  • dat we geen nieuwe kleren vermaken, geen retouches
  • dat gebruikte kleren gewassen moeten zijn vooraleer je ze binnenbrengt
  • dat wij geen magazijn hebben met allerlei maten ritssluitingen en speciale knopen : daar moet je zelf voor zorgen. Wij helpen wel met plaatsen
  • dat je niet zomaar alles bij ons achterlaat en dan even gaat winkelen. We verwachten dat je, waar dat kan, even meehelpt (SAMEN lukt het beter en kunnen we MEER mensen helpen)
  • dat we het aantal te herstellen stukken per persoon willen beperken tot max. 3 stuks

Tot dan !