Waar maak ik me zorgen over voor de toekomst ?

Op ons Repair Café van zaterdag 28 april hadden we bij de ingang van ons Café een bord geplaatst met enkele diepzinnige vragen zoals : Waar maak ik me zorgen over voor de toekomst ? En wat moet daarvoor veranderen ? En wat wil ik daaraan doen ? En wat kan vzw De Tandem daaraan doen?                  Een peiling naar wat er leeft aan diepe verlangens bij mensen en naar wat er aan bereidheid leeft om zich daar voor in te zetten.

De aantrekkingskracht van wat er in de zaal leefde was dermate groot dat bijna iedereen aan het bord en de vragen voorbij liep. Normaal. Op uitdrukkelijke uitnodiging kregen we toch enkele bezoekers aan het denken en aan het schrijven. Gaarne geven we hun eerste gedachten weer  :

  • Gaan onze kinderen terug armoede kennen ?
  • Gaat er nog genoeg drinkbaar water zijn ?
  • De onverschilligheid van sommigen mensen .
  • Mensen aanraden om samen dingen te doen. “Verbondenheid”
  • Wanneer worden alle uitkeringen opgetrokken tot de Europese armoedegrens ?
  • Politiekers, wanneer gaan de rijken eindelijk eerlijk delen ?

Het zijn maar enkele gedachten, maar toch geven ze goed aan dat het op zichzelf geplooid leven een gevaar inhoudt voor iedereen. Solidariteit, Verbondenheid en Duurzaamheid zijn de hefbomen voor een betere samenleving.

Het is een eerste aanzet. We gaan in ons volgend Repair Café meer mensen aan hunne jas trekken om even stil te houden en aan te geven wat hen ten diepste bezighoudt en wat ze daar zelf voor willen doen.

En voor wie inspiratie zoekt kan die komen halen in de thema-avond “Het klimaat verandert – En wij ?  Die vzw De Tandem organiseert op maandag 14 mei om 20.00 u. in zaal Elckerlyc in Neerglabbeek. Ignace Schops, bezieler van het Nationaal Park Hoge Kempen en ons Fietsroutenetwerk,
lid van het Climate Leadership Corps van Al Gore, lid van de Club van Rome, ondervoorzitter van Natuurpunt vzw is onze gastspreker. Hij komt zijn visie brengen en wil daarover met ons in gesprek gaan. Niet te missen !