Repair Café 29 april 2023

De lente-editie van ons repair café was een groot succes! Dit dankzij zoveel vrijwilligers die komen helpen opbouwen, klaarzetten, koken, herstellen, naaien, afwassen, opruimen, stand bewaken, het onthaal doen, bonnen verkopen, de toog doen, … Er komt heel wat bij kijken, en dankzij zoveel fantastische mensen lukt het iedere keer weer om er een geslaagde dag van te maken.

Veel volk!

Al vanaf 13u15 stonden mensen aan te schuiven. Om 14u00 gingen onze deuren open, en kon iedereen zich aanmelden voor een herstelling.

Plantenruil Velt

Bij onze lente-editie hoort ook een plantenruil. De deuren van het repair cafe waren nog maar net geopend, of we hadden al door dat we 2 extra tafels moesten bijzetten voor de plantenruil. Heel veel sier- en moestuinplanten vonden een nieuwe eigenaar. Nieuw dit jaar was onze bloempottenruil. Zeker voor herhaling vatbaar.

Insectenhotels bouwen

Onze goede vrienden van Natuurpunt zorgen voor een toffe workshop! Er werden 20 insectenhotels gebouwd. Deze workshop werd gratis aangeboden aan de bezoekers van het repaircafe.

Hilde VDB For Gambia

Ook de gastorganisatie Hilde VDB For Gambia kwam zich voorstellen. Voor hen was dit de eerste keer dat ze op ons repaircafé aanwezig waren. Zij zamelen kleren, en bepaalde stukken huisraad in voor mensen in Gambia die ze ondersteunen.

Lekkere vlaai

Dat het druk was, merkten we ook aan de vlaai. 🙂

Asperges op Vlaamse wijze

Ook in de keuken werd er heel hard gewerkt. ’s Avonds genoten we van een heerlijke maaltijd: Aspergesoep, en asperges op Vlaamse wijze.