VZW De Tandem aan de Langste eettafel in Vredeshofkes

Met een mooi uitzicht op de Vredeshofkes en de naast liggende gemeentelijke bloemenweide zaten we op zondag 9 juni met z’n 33 samen aan een lange tafel in een met zonovergoten tent in de Vredeshofkes in de Vredestraat te Meeuwen. Heerlijk is dat om dan in aangenaam gezelschap van een warme bol groentesoep met een stuk brood erbij te kunnen genieten.                                                                                       

Op initiatief van Bond Zonder Naam wordt ieder jaar in de week van de verbondenheid mensen uit hun buurt uitgenodigd om samen aan tafel te gaan en met mekaar een babbel te hebben en mogelijk iemand te ontmoeten die je nog niet kent. Op donderdag 20 juni gaan de senioren van onze gemeente dit ook doen in het dorpsrestaurant in het buurthuis te Ellikom. Je kan hiervoor inschrijven via het onthaal van het gemeentehuis Oudsbergen (Meeuwen) of telefonisch op het nummer 089/810 100.

Vooraf hadden we vanuit de Vredeshofkes een korte , recreatieve wandeling in het groen dat onze gemeente rijk is. Aan tafel zaten  met families en alleenstaanden uit onze verschillende kerkdorpen. Ook enkelen uit Bree en Peer. Waar mensen samen komen en naar mekaar luisteren ontstaan nieuwe ideeën en initiatieven. Enkelen hebben zich aangediend om als vrijwilligster mee te komen werken in onze Repair Cafés. En iemand ging in op het aanbod om in een van onze eco-tuintjes op stage te komen. 

Op tafel lagen fly-ers om op initiatief van Bond Zonder Naam workshops te promoten over “Gewoon Zijn”.  “In een wereld waarin luid, snel en hard de norm lijken te zijn en waarin meningen ons om de oren vliegen, kan net vertraging en stilte een antwoord bieden. Steeds meer mensen zoeken dan ook bewust verstilling op om rust en levenskwaliteit te vinden. De natuur kan ons daarbij helpen.” lezen we op de fly-er. Op 28/07 is er zo’n workshop in Meeuwen, Beemdstraat 60 en op 22/09 in Ellikom in de Zonnedruppel (Brogelerweg 14). Inschrijven kan via www.bzn.be of via tel.: 03/201.22.10.  

Bij het opruimen en de afwas ontstonden reeds de plannen om de Langste Eettafel in 2020 te houden. 

J.C.