Wat is een Repair Café?

Repair Cafés zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten, waarbij buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, fietsen zelfs computers en andere elektronica.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, … aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om mogelijke herstellingen uit te voeren. En gewoon toekijken en een pintje of tas koffie drinken kan ook.

Heb je een  mixer, scheerapparaat, stofzuiger die het niet meer doen; of is je de zoom van je jas of broek losgekomen; of hapert je PC of smartphone,  of sleept het wiel van je fiets wat ? Dan ben je welkom op onze Repair café voor de herstelling of voor advies. Door deel te nemen aan deze Repair Café nemen wij een levensstijl aan waarin respect voor het milieu en een solidaire samenleving belangrijk zijn. Iedereen is welkom !

Om onze Repair Cafés goed te laten verlopen, hebben wij een huishoudelijk reglement. Je kan het hier nalezen.

We geven je graag hier een overzicht van enkele van de belangrijkste punten uit dit reglement:

Kledij:

  • We vermaken geen nieuwe kleren, dus geen retouches
  • Gebruikte kleren moeten gewassen zijn vooraleer je ze binnenbrengt
  • Wij hebben geen magazijn met allerlei maten ritssluitingen en speciale knopen : daar moet je zelf voor zorgen. Wij helpen wel met plaatsen
  • We verwachten dat je, waar dat kan, even meehelpt (SAMEN lukt het beter en kunnen we MEER mensen helpen). Dit wil zeggen dat je niet zomaar alles bij ons achterlaat en dan even gaat winkelen.
  • We beperken het aantal te herstellen stukken per persoon tot max. 3 stuks. Zo kunnen we meer mensen verder helpen en worden onze wachtrijen niet te lang.