Opening Vredeshofkes

Op 1 september is iedereen welkom om het resultaat van het eerste jaar samen tuinieren in De Vredeshofkes in de Vredestraat (naast het kerkhof) in Meeuwen te bewonderen.

Vanaf januari werd er hard gewerkt om de grond zaaiklaar te maken, om ongewenste bezoekers (lees: konijnen) op afstand te houden door een afsluiting te plaatsen, om een oude container een nieuw jasje te geven zodat die dienst kan doen als berging, om insecten te verwennen met een weide veldbloemen, ….

En dan werd er door onze tuinders natuurlijk nog gretig gezaaid, gewied, geschoffeld, gegoten, ….

Alle tuinders kregen in theorie- en praktijklessen ( o.l.v. Velt) de nodige instructies en inzichten om te komen tot ecologisch verantwoord te leren tuinieren.

Wil jij een kijkje komen nemen?

Je bent welkom tussen 14.00 en 17.00.

We starten met een kort officieel gedeelte om 14.00, daarna kan iedereen een bezoekje brengen aan de tuinen, deelnemen aan workshops, vragen stellen over onze werking, verse groenten uit onze eigen tuinen, ….

De inkom is helemaal gratis.

Het project Samentuinen Vredeshofkes is een initiatief van vzw De Tandem en kwam tot stand door een samenwerking met Gemeentebestuur Meeuwen-Gruitrode, Velt en Limburg.net.

Meer info:
Johan Symons
Johan@vzwdetandem.be