Infoavond: Weet wat je eet! Hoe duurzamer eten?

 

25 september om 20u00
Kleine Zaal van CC Cultuurpunt Meeuwen-Gruitrode
Gratis inkom

Eten is een veel besproken onderwerp. We diëten bij de vleet en in de media word je overspoeld met kookprogramma’s, recepten, kooktips, enzovoort.

Als consument staan we vaak echter niet stil bij de afkomst en inhoud van de producten die we eten.

Tijdens de infoavond “Weet wat je eet” zoeken we naar antwoorden op vragen zoals: Welke voedingswaarden hebben producten? In welke mate dragen de producten sporen van sproeistoffen die onze gezondheid kunnen aantasten? Welke handelingen zijn er vooraf gegaan voordat een bepaald product op mijn bord belandt?

Met 10 uitdagingen en heel veel suggesties en tips over duurzaam voedsel uit de buurt laten we je als bewuste consument zien hoe het anders kan. Door het aanpassen van onze eetgewoontes en ons koopgedrag kunnen we de impact op onze gezondheid, ons budget en op ons milieu minimaliseren.

Tijdens de infosessie krijg je ook meer info over het lokale project SamenTuinen en stellen we ons Voedselteam kort voor. Geïnteresseerden die een eigen tuintje willen onderhouden of die willen meehelpen in het gezamenlijk deel van de SamenTuinen kunnen zich op deze avond inschrijven.

De infoavond wordt georganiseerd i.s.m. Milieudienst Meeuwen-Gruitrode.