Repair Café 28/04

Moeten we ons 2-maandelijks Repair Café nog voorstellen ?  Eigenlijk niet, maar we doen het toch !  Want ook als je niks te herstellen hebt, loont het zeer de moeite om zaterdag namiddag, 28 april, naar het Heem in Meeuwen te komen.  Iedereen welkom.

Bezoekers kunnen uiteraard hun kapotte spullen, die ze liever niet op de Afvalberg terecht zien komen, van thuis meebrengen, om ze dan SAMEN met onze vrijwillige medewerkers proberen te herstellen.  Ben je zelf geen handige Harry, dan mag je ook gewoon toekijken en intussen een tasje koffie of een fris pintje drinken. Een lekker stukje Limburgse vlaai of een speciaal gebakje van onze bio-huisbakker hoort daar ook bij.

Naast de vaste crews van electriciens, naaisters en fietsherstellers komt de volgende editie ook messenslijper Rik Vrolickx langs.  Wil je van je keukenmes een samoerai zwaard maken, dan kan dat !

De Weggeefwinkel Meeuwen-Gruitrode is trouwens ook altijd van de partij. Heb je spullen die je niet meer nodig hebt, maar die te goed zijn om weg te gooien en waar je iemand anders nog een plezier mee wil doen, breng ze dan zeker mee.  Misschien vind je ook iets leuks voor jezelf in onze weggeefhoek.  Gratis bestaat nog.

Ons Repair Café draait niet enkel om duurzaamheid en solidariteit.  Vanaf 17 u. ruimen we het gereedschap op en kan iedereen die zich daarvoor heeft ingeschreven, aanschuiven aan het buffet van onze volkskeuken.  Een lekkere maaltijd voor weinig geld.  De Tochtgenoten zijn deze keer de koks van dienst.

En inmiddels is ons Repair Café ook een Breicafé.  De breidames van Okra zijn sinds de vorige editie de uitdaging aangegaan om onze tandem-fiets te pimpen.

Maar er is dus nog meer.  Veel meer !

Tegen april is de lente weer in het land en dus weer tijd om de handen uit de mouwen te steken in de tuin.

Op onze stand van VZW De Tandem zullen we daarom vooral aandacht besteden aan ons samentuinproject ‘de Vredeshofkes’.  Sinds begin dit jaar wordt er elke zaterdag hard gewerkt om het terrein naast het kerkhof van Meeuwen centrum klaar te stomen.  Voor de liefhebbers : er zijn nog wat perceeltjes vrij !

De Compostmeesters Meeuwen-Gruitrode komen ook weer langs om ons goesting te doen krijgen in thuiscomposteren en kringlooptuinieren.

En Velt organiseert net als vorig jaar een plantenruilaktie op ons Repair Café.  Het concept is simpel : je ruilt een plantje of zaadgoed uit eigen tuin voor een ander plantje of zaadgoed uit het aanbod van Velt.  Heb je niets om te ruilen, ook geen probleem. In ruil voor een kleine vrije bijdrage krijg je ook zeker iets mee.  De opbrengst van de bijdragen gaat integraal naar de werking van vzw De Tandem.  Barbara Creemers van Velt brengt ook interessante lectuur mee.

Heb je niet echt groene handen, maar ben je eerder sportief aangelegd, dan moet je heel zeker een kijkje komen nemen !

Laat de auto thuis.  Kom met de fiets.

VZW De Tandem wil de duurzame economie promoten en nodigt daarom jonge bedrijfjes uit om zich komen voor te stellen.

BPS (Battery Pack Service) uit Peer levert een positieve bijdrage aan het milieu door het herstellen van herlaadbare batterijen (van fietsen, gereedschap, huishoudapparaat, speelgoed, enz.).  Daarnaast maakt BPS handige kits om jouw stadsfiets om te bouwen tot een degelijke elektrische fiets.

Tijdens ons volgende Repair café op 28 april kan je kennismaken met de TWIKE, een lichtgewicht elektrische fietsauto op 3 wielen. Lut Vastmans en Manu Leys uit Opoeteren komen hem voorstellen. Wordt dit de auto van de toekomst ?

Nog een laatste nieuwigheidje : muziek !

Raf Braeken uit Meeuwen zorgt 28 april voor de muzikale omlijsting.  Hij begeleidt zichzelf op elektrische piano/synthesizer of gitaar en brengt covers van Clouseau tot the Red Hot Chili Peppers.

Heb je zelf ook muzikaal talent en zin om dat op een volgend Repair Café te bewijzen, laat het ons zeker weten.

Wil je nog meer info ivm alle aktiviteiten op 28 april, kijk dan zeker ’s op de volgende websites :

https://www.vzwdetandem.be/repair-cafe/
https://www.meeuwen-gruitrode.be/activiteiten-compostmeesterwerking
http://www.velt.nu/over-velt
https://www.batterypackservice.be
http://www.madeinlimburg.be/nieuws/concessie-voor-elektrische-driewielers-opent-in-maaseik/

Wil je je inschrijven voor de volkskeuken, neem dan contact met Jos Ceyssens :

tel. 0497/75 07 47 of jos@vzwdetandem.be

Ga zeker ook ’s piepen op facebook en wordt lid van onze groep

VZW De Tandem Meeuwen-Gruitrode.  Of vindt ons gewoon leuk.