Repaircafé 27 augustus 2022

Het repaircafé van augustus is gewoonlijk wat rustiger. Toch passeerde er heel wat volk, en werd er weel heel wat hersteld.


Onze enthousiaste herstellers zijn van 14u tot 17u continu in de weer geweest met het herstellen van electronica. We merken dat er een grote vraag blijft naar het herstellers van electronica. Dus als je zin hebt om ons team te versterken, aarzel dan niet om ons te contacteren! Deze toffe mensen waren op het RC van 27 augustus aanwezig:

Julie
René
Pierre

Ze herstellen ook fietsen. Maar deze editie mochten we ook fietsenmaker Stefan verwelkomen. Wil je graag messen of scharen laten slijpen? Dan staat Rik voor je klaar.

Stefan
Rik

Er wordt ook veel kleding hersteld! Een broek korter maken, een rok innemen, een scheur herstellen, … Deze dames kunnen het allemaal!

Lisette, Miet, Leentje

Terwijl je wacht op je herstelling, hoef je je niet te vervelen. Je kan bijvoorbeeld een tas koffie drinken, of iets fris, met een lekker stukje taart. Alies staat voor je klaar met de koffie, en Filo zorgt voor het fris en de taart.

Filo
Alies
Mensen die genieten van koffie en taart 🙂

Of je kan eens gaan snuisteren in onze weggeefhoek. Je mag spullen die je zelf niet meer nodig hebt, maar die wel nog mooi en bruikbaar zijn, hier afgeven. En als je iets ziet dat je kan gebruiken mag je het meenemen.

Mensen die leuke dingen vinden in de weggeefhoek 🙂

We nodigen ook steeds enkele gastorganisaties uit om zich eens voor te komen stellen. Deze keer kwamen de mensen van BCG: Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Zoals jullie misschien weten, zamelen we met onze vzw al jaren dopjes in voor hen. Zij verkopen deze aan een bedrijf dat ze recycleert. En met het geld dat het BCG hiervoor krijgt, leiden ze honden op als assistentiehond voor mensen met een visuele beperking. Ze kwamen onze grote verzameling dopjes ophalen, en vertelden meer over hun organisatie.

Marcel met zijn hond Wilson, en Freya

En terwijl dit allemaal bezig is, is er ook een enthousiast team bezig in de keuken. Zij bereidden onder begeleiding van kok Jos Kuppens een heerlijke maaltijd voor. Deze keer was het ratatouille met gehakt of tofu, couscous en voor dessert veganistische pannenkoekjes met blauwe bessen.

Jos en Renilde
Noël, Myriam, Reinhilde
Ratatouille met tofu en couscous
Veganistische pannenkoek met blauwe bessen
Samen eten
Jos (onthaal) zag dat het goed was

Ik heb niet van alle vrijwilligers een foto kunnen nemen, maar bij een volgende editie maken we daar werk van 🙂

Super bedankt aan al onze vrijwilligers, die hun hele zaterdagnamiddag opgeofferd hebben om zich in te zetten voor anderen. Jullie zijn onbetaalbaar!