Basiscursus bio tuinieren

Een steeds grotere groep mensen hecht meer en meer belang aan gezonde voeding. En ook de wetenschap wijst erop dat gezonde voeding één van de bouwstenen is van je gezondheid. Doe daar nog bij dat actief zijn in de natuur goed is voor hoofd en lichaam en je komt bij tuinieren als een super-hobby.


Vzw De Tandem organiseert i.s.m. Velt Kempenrand en gemeentebestuur Oudsbergen een 4-delige basis opleiding bio tuinieren.


De cursus is bedoeld voor mensen die helemaal van nul starten maar is zeker ook aan te bevelen aan mensen die de eerste stappen in het tuinieren reeds hebben gezet. Je leert niet alleen wanneer je welke groenten plant en/of oogst.
Er zal ook aandacht zijn voor de inrichting van je tuin. Wat is wisselteelt? En waarom is dat belangrijk? En wat te doen wanneer de natuur tegenwerkt zoals late vorst, een droge zomer, ..? Hoe bemest je je tuin? Hoe maak je zelf compost?
Hoe kan je groenten bewaren zodat je langer verse groenten kan eten?


De 3 theorielessen zullen doorgaan in ‘t Heem, Kloosterstraat 5 te Meeuwen/Oudsbergen.


Data:
30 januari, 13 februari en 27 februari telkens van 19.30 tot 22.00.De 4 de les is een praktijkles die doorgaat in de Vredeshofkes, Vredestraat zn te 3670 Meeuwen/Oudsbergen op 18 maart van 9.30 tot 12.00. Tijdens deze les worden alle facetten van de theorielessen getoetst aan de praktijk.


Kostprijs €20 voor de 4 lessen (betalen ter plaatse)


Inschrijven is verplicht (en kan t.e.m. 28 januari) via een mailtje naar
johan@vzwdetandem.be
of een sms naar 0497 91 65 07