Repair Café 25 februari

Het eerste repair café van 2023 zit er alweer op.
We konden weer rekenen op heel veel vrijwilligers. Dank jullie wel!

Het was een drukke dag

Toen de deuren om 14.00u open gingen, stond er al een hele wachtrij. I-pads, ovens, stofzuigers, juwelen, fietsen, kleding, messen,… iedereen had vanalles bij. Nadat de mensen zich hadden aangemeld aan het onthaal, moesten ze even wachten tot ze naar één van onze vele herstellers/naaisters konden gaan.

Jean en Moniek zorgen voor een vlotte inschrijving. Bij Jos kan je terecht voor bonnetjes en het betalen van je maaltijd van de volkskeuken.

Ook onze 2 fietsenmakers Jos en Stefan, messenslijper Stanislas en juwelenherstelster Claudia hebben de hele namiddag door gewerkt.

Tijdens het wachten op je beurt, hoefde je je niet te vervelen.
Onze weggeefhoek was groter dan anders, want er werd een grote hoeveelheid spullen binnengebracht. Gelukkig werd er ook weer veel meegenomen.
Je kon koffie of fris drinken, en een stukje taart eten. We moesten deze keer zelfs tafels bijzetten om iedereen een plaatsje te kunnen geven. Tot 2 keer toe zijn we vlaai gaan bijkopen.

Er waren ook 2 gastorganisaties.
De diabetesliga had een mooie infostand, en enkele vrijwilligers gaven uitleg over diabetes, maar ook over de werking van hun vereniging.
Broederlijk delen kwam ook met een uitgebreide infostand over hun vastenactie, en hun werking.

Onze grote weggeefhoek. Marie-Louise leidt alles in goede banen.

Er was ook nog een superleuke gratis workshop nestkastjes maken. In totaal werden er 25 nestkastjes gemaakt. Dit onder deskundige begeleiding van Frans.

Gedurende de namiddag was ook een team aan de slag in de keuken. Er werden balletjes gedraaid, aardappelen geschild, champignonnen gekuist, … Om 17u15 kon iedereen die zich ingeschreven had weer aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Ondertussen zitten we elke keer aan zo’n 40 inschrijvingen. Wat een mooi resultaat.

Ons volgende repair café gaat door op zaterdag 29 april. Tot dan?!