Repair Cafe van 16 december

Gluren bij de buren: Repair café

Wat een mooi initatief, en wel 6X per jaar: Repair café in ’t Heem te Meeuwen. Je kan er persoonlijke zaken laten herstellen die stuk zijn: elektrisch apparaat, textiel, fiets, juwelen. Is je mes of schaar niet meer scherp genoeg: meneer De Slijper lost het voor je op. Er is zelfs een weggeefhoek. Spullen zomaar weggooien is immers het laatste. We zagen er ook een standje van de Wereldwinkel van Opglabbeek. Aan de ingang/uitgang viel mijn oog op de wortel-kokos-currysoep van een soepverkoopster ten dienste van de Warmste Week.

En alleen maar vrijwilligers die dat doen, ook in de cafetaria. Keuze uit zes soorten vlaai. De volkskeuken biedt er een lekker maal aan tegen een democratisch prijsje. Op 16 december was het de laatste keer voor 2023.

In 2024 wordt opnieuw om de twee maanden zo’n Repair
café georganiseerd. Echt de moeite om eens te vertoeven en méér dan één babbeltje te slaan, ook met de naaisters die weliswaar om begrijpelijke redenen nauwelijks tijd hebben om van hun naaimachine op te kijken. Herstellen wat stuk is. Repair café, een initiatief van vzw De Tandem Oudsbergen. Echte fixers zijn het. Proficiat. Foldertjes met info over het programma van Repair Café vind je ook in onze kerken.

Verslag van Jos Delbroek van Opglabbeek die voor het eerst het Repair Café bezocht.

Onder begeleiding van Gene van Natuurpunt werden er vetbollen voor de vogels gemaakt
Brieven schrijven bij Amnesty International
Herstellingen Electro-mechaniek
Herstellingen textiel
Messen en scharen slijpen
Verkoop fluohesjes voor De Warmste Week
Fietsenmakers Stefan en Jos
Kledingpunt Vzw kwam hun werking voorstellen en kinderkleding inzamelen
Koffie, chocolade, thee, … van Oxfam
Een prachtige wensboom! Neem je de wens mee die jou aanspreekt
Kaartjes en geschenkjes voor onze fantastische vrijwilligers!
Grote weggeefhoek
Samen eten in de volkskeuken