Repair Café 28 oktober 2023

Ook tijdens deze editie van het Repair Café hebben we heel wat warme harten gevoeld! Speciaal voor de eindejaarsperiode organiseerde vzw De Tandem Oudsbergen een gloednieuwe weggeefhoek met speelgoed. Zo kreeg iedereen de kans om leuke cadeautjes te verzamelen voor de feestperiode binnenkort en geven we spullen een tweede leven. Iedereen werd gevraagd om een vrije bijdrage te leveren als je een mooi cadeau vond. De opbrengst ging integraal naar onze gast Kleine Prins Vzw.

Kleine Prins Vzw biedt ondersteuning aan gezinnen met een kind dat getroffen is door kanker of een andere levensbedreigende ziekte. Ze voorzien niet alleen morele steun voor het hele gezin, maar helpen ook bij financiële en materiële uitdagingen.

En een warm hart, dat voelden we ook bij onze tweede gast: Bond Zonder Naam. Bond Zonder Naam is een inspirerende vzw die zich inzet voor maatschappelijke betrokkenheid. Ze delen graag positieve boodschappen en streven naar een samenleving waarin iedereen zich gewaardeerd voelt.

Creatieve duizendpoot Els kwam een workshop juwelen upcyclen geven. Er werden heel wat mooie juweeltjes gecreëerd.

Om de dag af te sluiten, verwelkomden we iedereen bij de Volkskeuken, met een heerlijk menu samengesteld door onze hobbykok Jos Cuppens. We genoten samen van een heerlijk herfstig gerecht. Een warme kom pompoensoep als voorgerecht en als hoofdgerecht vleesbrood, wortelpuree en ajuinsaus. Ook liefhebbers van vegetarisch en plantaardige voeding waren meer dan welkom.

Kon jij er deze keer niet bij zijn? Mis dan zeker de editie van zaterdag 16 december niet! We verwelkomen dan o.a. Vzw Het kledingpunt uit Peer. Kledingpunt Limburg zamelt kleding in voor kinderen uit kwetsbare omgevingen via Kledingpunten verspreid over heel Limburg, vanuit het centraal magazijn in Peer. Heb je nog mooie kinderkleding waar je nog een kindje blij mee kan maken? Breng het dan zeker mee, want we voorzien ook een inzamelpunt tijdens het Repair Café.

Verslag door bestuurslid Melanie Schaekers.