2e Repair Café opnieuw schot in de roos!

Afgelopen zaterdag organiseerde VZW De Tandem voor de 2de keer een Repair Café in ’t Heem in Meeuwen. We kunnen tevreden terugblikken op een geslaagde Lente-editie.

We mochten veel en veel nieuwe bezoekers verwelkomen. Buurtbewoners die een kijkje kwamen nemen. Er waren zelfs bezoekers uit Bilzen. Een Share&Care groep die de sfeer kwam opsnuiven én inspiratie kwam opdoen om ons Tandem-gedachtengoed ook in Bilzen vorm te geven. Heel fijn waren de kandidaat-herstellers die langskwamen en aangaven graag mee te werken aan een volgende editie.

Onze reparateurs hadden het gezellig druk, even was het zelfs aanschuiven, pogingen om ‘voor te kruipen’ konden nog nog net vermeden worden ;-). Ook onze informatiestanden van Voedselteams, Velt en Compostmeesters hadden veel geïnteresseerden om te informeren. De kinderen speelden in de kinderhoek en er werd geruild in de ruilhoek. In ons “Café” kon je ’terrassen’ bij een lekkere kop koffie, iets fris en een glutenvrije, ecologisch gebakken wafel.  Er werd afgesloten met een lekkere ovenschotel mét dessert in de volkskeuken.

Wij hebben genoten van de leuke babbels, de fijne reacties en tevreden gezichten van de mensen die we konden verder helpen.

En zo konden we onze visie opnieuw ‘voorleven’.  Minder blind en mateloos consumeren maar bewust en solidair leven. Delen als nieuwe vorm van samenleven, met respect voor elkaar en ‘moeder aarde’. Daar gaan we voor en we staan hierin niet alleen. Als er iets is dat wij uit de afgelopen 2 Repair Cafés geleerd hebben, is het dat er veel mensen op hetzelfde spoor zitten en op zoek zijn naar nieuwe vormen van leven en samenleven.

Een woordje van dank is ook zeker op zijn plaats voor al onze vrijwilligers, bezoekers en sympathisanten, die van dit 2e Repair Café opnieuw een succes maakten.

We kijken al uit naar ons volgend Repair Café ergens in het najaar. We houden jullie zeker op de hoogte!

Geniet nog even mee van de sfeerfoto’s:

[SLGF id=330]