Plastic dopjes verzamelen voor Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw. Wij doen mee!

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is een mooi verhaal van mensen die met passie, zorg en genegenheid puppy’s kweken of de beste aankopen en ze opleiden. Zo kunnen ze 2 jaar later personen met een visuele beperking bijstaan.

In 8 weken leert het hondje prikkels, geluiden e.d. te herkennen, omgaan met mensen, …. Daarna leert het hondje in een pleeggezin een jaar lang met veel speelse liefde, rustig wennen aan huiselijke en publieke activiteiten. Vervolgens leert een instructeur de hond tal van competenties (het aanwijzen van de stoeprand, de trap en leuning, de busopstap, de deur van de bakker, het zien en ontwijken van gevaar, …). Na een jaar trainen is hij één met zijn instructeur die hem commando’s heeft aangeleerd. Aansluitend komt zijn baasje, de persoon die het best past bij de geleidehond, 2 weken logeren in het centrum, om het
baasje en zijn hond op elkaar af te stemmen. Zo kunnen ze samen naar huis, waar de talentvolle hond jarenlang zijn baasje trouw zal assisteren. Het BCG stelt de hond gratis ter beschikking en zorgt voor nazorg van de hond tot aan zijn pensioen. Indien nodig zoekt het BCG een adoptiegezin waar de hond van zijn welverdiende rust kan genieten, zoals ook het gezin van de sociale en gezellige huisvriend.

Zo’n hondentraject kost handen vol geld. Vandaar een warme oproep om plastic dopjes te verzamelen, als extra steun voor het BCG; de dopjes worden verwerkt tot o.a. terras- en straatmeubilair. Zo is de cirkel rond met respect voor mens, dier en milieu.

Meer info: www.dopjesactie.be


Ook jij kan deze actie steunen.


Een kleine moeite met een groot verschil voor slechtzienden/blinden.
Breng doppen van flessen van frisdrank, water, fruitsap, melk, … binnen bij:

Jos: Betonweg 41, Ellikom, 0497/75.07.47
Guillaume: Opitterpoort 26, Bree, 0486/18 19 49
Johan: Beemdstraat 60, Meeuwen, 0497/91.65.07
Lieve: Weg naar Ellikom 98, Meeuwen, 0472/94.05.59
Marie-Louise: Harmoniestraat 40, Gruitrode